Tryck här - Angelica Bengtsson Världsrekordhållare


Angelica Bengtsson var på besök i Karlskrona då hon i vanliga fall bor i Frankrike numera. Hon är för tillfället skadad och innan hon reste hem så passade hon på att behandla sig på Rehab Akuten och vi fick en pratstund.


Hej Angelica, hur är läget för tillfället?


Just nu är det väl inte så bra då jag är skadad men det känns mycket bättre och det går åt rätt håll.


OK, vi får ju säga grattis till din insats i EM finalen där du kom 5:a.


Jag trodde ju inte ens att jag skulle kunna ställa upp men efter att Ulf här på Rehab Akuten behandlat mig så vågade jag starta och sedan gick jag till final vilket jag intre trodde skulel vara möjligt och jag är nöjd med att komma 5:a med de förutsättningarna som jag hade.


Hur länge har du haft ett samarbete med Rehabakuten?


Det har pågått i flera år och när jag tränade i Karlskrona så behandlade jag mig även mycket i förebyggande syfte vilket innebar att jag inte var skadad. Nu är det svårare när jag bor i Frankrike. Men jag tar chansen att komma till Ulf så fort jag är hemma.


Då får vi hoppas att du får en trevlig resa ner till Frankrike.


Tackar


Vi på Rehab Akuten önskar Angelica lycka till nere i Frankrike och att rehabträningen går bra annars så står vi redo att se till att hon är redo för kommande säsong.


-------------------------------------------------------------------------


Angelica tävlar idag Hässelby SK. Hon har vunnit både ungdoms-SM och senior-SM, samt ungdoms-VM. Den 23 maj 2010 satte Bengtsson i Moskva ungdomsvärldsrekord i stavhopp med 4,47 m vid en kvaltävling till ungdoms-OS


Angelica har under sin karriär behandlats av Rehab Akuten och Ulf Gustafsson när hon varit skadad och behövt vara tillbaks i träning med förkortad rehabtid. Att träna på högsta elitnivå kräver en hel kropp som klarar hög belastning.

Rehabakuten finns där för dig som behöver behandling för att kunna ha ett aktivt liv. Vi söker även ständigt nya partners och du tar en kontakt med ulf.gustafsson@rehabakuten.se för mer information. Du hittar Rehab Akuten på Blekingegatan 11, 37134 Karlskrona (Lok&Motion)


Angelica Bengtsson

Copyright © All Rights Reserved