Tryck här - Johan Larsson Cancer klient


Läs om Johans historia där Rehab Akuten hjälpte honom att få kraften att klara sin hårda cellgiftsbehandling i kampen mot Cancern

 

Johan Larsson

 

I februari -08 fick jag diagnosen Ewings Sarkom, då 19 år gammal och detta var en typ av barnskelettcanser som satt med en stor modertumör på höger skulderblad och det fanns även metastaser i lungorna.

 

Jag lades snabbt in på mycket hård cellgiftsbehandling, från två till fem dagar med konstant dropp, var tredje vecka. Jag var alltså ledig från behandling i över två veckor mellan varje omgång, men i och med

att jag fick så starka cellgifter så rasade mina värden kraftigt och jag mådde väldigt illa.

 

Jag hade normalt ungefär tre dagar när jag var på benen innan nästa cellgiftsomgång. Efter fyra omgångar opererade de bort större delen av höger skulderblad och fortsatte även med en hård strålomgång parallellt med cellgiftet.

 

Kom i kontakt med Rehab Akuten...

 

När jag kom i kontakt med Rehab Akuten och Ulf började behandla mig upplevde jag en stor förändring, vi brukade ta och behandla tre fyra dagar direkt efter cellgiftet och sen var jag på

benen igen, minns att jag till och med ibland orkade umgås med vännerpå fredagskvällen samma vecka som jag legat inne på sjukhuset.

 

På sommaren orkade jag gå på en festival tack vare energin jag fick från Rehab Akutens behandlingar. Mina värden slutade också att rasa så mycket att jag slapp de blodtransfusioner som läkarna trodde att jag skulle behöva för att klara behandlingen. Visst var de låga men inte lika låg…

 

Som en slapp trasa….

 

När jag kom till Rehab Akuten första dagen efter cellgiftet var jag ofta som en slapp trasa, jag orkade knappt hålla upp huvudet, men redan en halvtimme in i behandlingen brukade jag sitta och småprata, det var som att kroppen renades och tillfördes en stor mängd energi.

 

Dagen efter när jag kom dit var jag rätt dålig igen, men inte alls som om jag inte fått behandling, och

efter den tredje och i vissa fall fjärde dagen så var jag på benen så pass att jag orkade hitta på saker.

 

Kraftlösheten och illamåendet var som bortspolat till största delen. Jag orkade fortfarande inte så mycket i och med mina låga värden, men mycket mer än att vara konstant sängliggande som var fallet innan Rehab Akuten kom in i bilden.

 

Vi brukade också ta och stärka mig någon gång emellan behandlingarna och även precis innan jag skulle åka ner till sjukhuset i Lund.

 

Mer Energi...

 

Jag tror inte min kropp hade klarat sig så bra som den trots allt gjort utan de här behandlingarna. Nu över ett år efter sista behandlingen, fortfarande fri från återfall, så går jag fortfarande till Ulf med jämna mellanrum för att stärka kroppens eget motstånd mot de onda och för att få mer energi till att klara studierna.

 

Jag har börjat att träna med stor framgång på gym och håller på att komma i form, jag upplever inga begränsningar i kroppen, förutom i operationsområdet, att utvecklas fysiskt som vilken frisk person

som helst.

 

Om fler kan komma att få samma stärkande behandling under sin sjukdom så tror jag att överlevnadsgraden skulle vara märkbart högre. Jag är djupt tacksam för vad Ulf och Rehab Akuten har gjort för mig.

 

Johan Larsson

Ett aktivt liv

Rehabakuten finns där för dig som behöver behandling för att kunna ha ett aktivt liv. Vi söker även ständigt nya partners och du tar en kontakt med ulf.gustafsson@rehabakuten.se för mer information. Du hittar Rehab Akuten på Blekingegatan 11, 37134 Karlskrona (Lok&Motion)


Angelica Bengtsson

Angelica har kontinuerligt behandlats av Rehabakuten för att få ut max av sin träning. Det har varit behandlingar i förebyggande syfte till att hantera skador. Angelica är idag med i friidrottslandslaget i stavhopp och innehavare av ungoms- världsrekordet.

Julius Bergman

Julius Bergman som är med i  Västra Frölundas A-trupp och har 54 juniorlandslags matcher i bagaget behandlades för ledbandsskada i handen och istället för en rehab tid på 9-10 veckor kapades den till 3 veckor och han kunde genomföra en landslagsturnering som han annars missat.

Per-Olof Olsson

Per-Olof gillar att vara aktiv på sin fritid med bland annat golf, segling och badminton på agendan. Efter att behandlats med cortisonmot sin atros som inte hade någon effekt så var det dags för operation. I sista minuten kom han i kontakt med Rehabakuten och är nu åter igien i full gång med sina olika fritidsaktiviteter

Copyright © All Rights Reserved